Wybieramy sokowirówkę

Wybieramy sokowirówkę

Sok z sokowirówki to na pewno niezwykle smaczna propozycja. Pijąc taki sok będziemy mieli wyjątkowy smak, dużo lepszy niż z kartonowego pudełka ze sklepu. Jeśli wiemy o tym jak smakuje sok z takiej sokowirówki to na pewno warto się zdecydować na kupno sprzętu. Jeśli wybieramy konkretne urządzenie powinniśmy myśleć o sprzęcie, który da nam smaczny i pełnowartościowy sok. Naturalny, klarowny i bez konserwantów. To tylko niektóre poważne zalety takich soków, które tak naprawdę będzie można właściwie mnożyć bez końca. Warto wiedzieć jakie owoce będą przez nas wykorzystywane i jak często, ponieważ od tego może zależeć, które konkretnie urządzenie będzie dla nas najlepszą propozycją. Warto zwracać uwagę na wygląd, ale nie będzie to jedyna kwestia, która może mieć znaczenie. Musimy myśleć o technicznych możliwościach urządzenia.

Dlatego właśnie takim ważnym element będzie moc, wydajność, napęd czy też materiał z jakiego urządzenie i jego części są przygotowane. Trzeba sprawdzić jaki jest pojemnik na odpady, ponieważ od tego będzie zależeć jak dużo soku bez przerwy w pracy urządzenia będzie można przygotować. Ważne parametry na które warto zwrócić uwagę to: Moc Mocny silnik jest siłą takiego sprzętu. Im moc będzie większa tym większa będzie wydajność urządzenia. Jeśli chcemy przerabiać twarde warzywa to wydaje się, że trzeba decydować się na urządzenie, które będzie miało dużą moc. Przy miękkich owocach wystarczy urządzenie do 200 W poza tym raczej nawet 600 W.

Napęd. Niektóre urządzenia mają nawet dwa napędy. Wtedy każdy jest przeznaczony do innych owoców i można to wszystko idealnie dopasować. Pojemnik. Im większy będzie pojemnik na odpady to oczywiście lepiej, ponieważ dzięki temu jednorazowo będzie można przygotować więcej soku. Dzięki temu rzadziej będzie trzeba urządzenie opróżniać i czyścić w związku z tym warto na takie kwestie zwrócić uwagę. Otwór. Przez otwór wrzucamy owoce i warzywa, dlatego czasami warto sprawdzić jak duży jest ten otwór, ponieważ od tego bowiem zależeć będzie czy będzie się dało na raz wrzucić całe jabłko. Wygodniejsze będzie, gdy taki otwór będzie nieco większy, ponieważ wtedy nie będzie trzeba mocno kroić warzyw czy owoców przed przerobieniem. Sito. Sito odpowiada za przepuszczanie soku. Najlepsze są takie, które wykonane będą ze stali nierdzewnej, powinny mieć dość duże rozmiary, ponieważ dzięki temu możemy być pewni, że lepiej będzie przygotowany sok. W większości urządzeń sita są solidnie wykonane, ponieważ obok noży to oczywiście kluczowy element każdej sokowirówki.

ul. Piątkowa 12 32-969 Kraków

500-450-698

kontakt@badzkompetentny.pl